onsdag 5 december 2012

Saffranskaka

12-15 bitar

 En gyllengul saftig kaka med krispigt yttre och mild saffran smak. 
Perfekt till adventsfikat!


0,5 g saffran (lite strösocker)
200 g smör
3 dl socker
2 ägg
1,5 dl mjölk
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver

1)  Smält smöret och låt svalna.
2) Smörj och bröa en form ca 24cm i diameter
3) Mortla saffranet med lite strösocker
4) Vispa ägg och socker pösigt
5) Tillsätt smör, mjölk och saffransockret i äggblandningen
6) Blanda mjöl och bakpulver i en separat skål och rör ner i smeten.
7) Håll upp i formen och grädda i nedre delen av ugnen 175° ca 45 min



För en finare kaka kan man lägga utklippta pappershjärtan på den och sedan pudra med fluorsocker över. 

Hoppas det smakar!

2 kommentarer: