fredag 7 december 2012

Saffransbiscotti

ca: 40 st

Knaprig italiensk småkaka som jul anpassats. Kanon god som glögg tillbehör eller som alternativ till julgodiset för den som vill ha något mindre sött.

2 ägg
1,5 paket saffran
100g sötmandel
100g smör
1 dl socker
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
(ev. gul hushållsfärg)

1) "Skiva" mandeln.
2) Vispa rumsvarmt smör med socker, saffran och ägg.
3) Blanda mjöl, bakpulver och mandel och rör ner i äggsmeten
4) Forma tre avlånga längder av degen.
5) Grädda mitt ugnen 200° i ca 15 min.
6) Låt längderna svalna något och skär sedan dem i sneda skivor.
7) Lägg skivorna på bakplåtspapper och torka dem i ugnen 175° ca 1 timma tills de är hårda som skorpor.

Hoppas det smakar!

(Receptet kommer från Tasteline. Klicka här för att komma till ursprungsreceptet.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar