Knaprig italiensk småkaka som jul anpassats. Kanon god som glögg tillbehör eller som alternativ till julgodiset för den som vill ha något mindre sött.
1,5 paket saffran
100g sötmandel
100g smör
1 dl socker
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
(ev. gul hushållsfärg)
1) "Skiva" mandeln.
2) Vispa rumsvarmt smör med socker, saffran och ägg.
3) Blanda mjöl, bakpulver och mandel och rör ner i äggsmeten
4) Forma tre avlånga längder av degen.
5) Grädda mitt ugnen 200° i ca 15 min.
6) Låt längderna svalna något och skär sedan dem i sneda skivor.
7) Lägg skivorna på bakplåtspapper och torka dem i ugnen 175° ca 1 timma tills de är hårda som skorpor.
Hoppas det smakar!
(Receptet kommer från Tasteline. Klicka här för att komma till ursprungsreceptet.)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar